i-pad banner 468x60

Prognoza vremena

Pretežno oblačno uz povremenu kišu, na Jadranu i pljuskove praćene grmljavinom, koji lokalno mogu biti i obilniji, osobito u Dalmaciji. U gorju će povremeno padati snijeg, a malo snijega i susnježice mjestimice može pasti i u nizinama kontinentalne Hrvatske, ponajprije u sjeverozapadnim predjelima.

U kopnenoj Hrvatskoj puhat će slab, ponegdje umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, na istoku jugoistočni i istočni vjetar. Na Jadranu će biti umjerenog i jakog juga i južnog vjetra, koji će na njegovom sjevernom dijelu okrenuti na buru, a u Dalmaciji na sjeverozapadnjak.

Jutarnje temperature zraka na kopnu od 1 do 7 °C, na moru između 9 i 15 °C; najviše dnevne neće se značajnije razlikovati od jutarnjih, a očekuje se većinom između 2 i 7 °C u kopnenim predjelima te od 9 do 16 °C na obali i otocima.

Najnoviji članci

Na Oleander terasi zagrebačkog hotela Esplanade počelo Fuliranje
04.12.2021.

Otvoreno najpopularnije zagrebačko adventsko događanje, ne propustite najljepši šušur u gradu te vrhunsku glazbenu i gastro ponudu

Ocjena mjeseca: studeni 2021.
02.12.2021.

Studeni je „čisti“ jesenski mjesec, kako klimatski tako i kalendarski. Međutim, njegov završetak može više ličiti na zimu u smislu da su prvi, istina sramežljivi snjegovi vrlo izvjesni. Opet smo analizirali temperature i oborine za osam lokacija, podjednako raspoređenih po teritoriju Republike Hrvatske.

Prosinac, mjesec koji povezujemo sa zimom i snijegom
01.12.2021.

Mjesec kojim ulazimo u klimatološku zimu te u kojem, nakon zimskog solsticija, počinje novi Sunčev ciklus

Najčitaniji članci

Rujan
31.08.2021.

Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan

Volite li kišu?
30.09.2021.

U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i užitak

Pustinja Atacama
02.09.2021.

Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše

Fotografija dana

Autor:Đurđica Marković
Lokacija:Zagreb
Datum:2021-12-03
Opis:Advent u Zagrebu

Snimili ste zanimljivu fotografiju s temom meteorologije, ekologije, obnovljivih izvora energije... i želite je podijeliti sa svijetom? Pošaljite nam!

Zadnja radarska slika


Ljubaznošću ARSO METEO. .
Radar na Bilogori će nekoliko idućih mjeseci biti na remontu te stoga koristimo sliku slovenskog radara. Sliku osječkog radara možete vidjeti ovdje.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto s allmetsat.com.