Prognoza vremena

Na kopnu pretežno, na Jadranu promjenljivo oblačno. Mjestimice će biti kiše, uglavnom na Jadranu i lokalnih pljuskova s grmljavinom.

U kopnenoj Hrvatskoj puhat će sjeverac i sjeveroistočnjak umjerene jačine. Na većem dijelu Jadrana bit će umjerene i jake, podno Velebita na udare olujne bure, na njegovom južnom dijelu puhat će jugozapadnjak i jugo umjerene jačine.

Jutarnje temperature zraka na kopnu od 8 do 11 °C, u gorskoj Hrvatskoj moguće stupanj-dva niže; na većem dijelu Jadrana između 14 i 19 °C, a na krajnjem jugu od 20 do 23 °C. Najviše dnevne temperature u većini kopnenih predjela između 9 i 16 °C, na istoku do 18 °C. Sjeverni Jadran u najtoplijem će dijelu dana imati od 16 do 22 °C, a Dalmacija između 24 i 28 °C.

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Jesu li gljive ključ za očuvanje ekosustava u sve toplijem svijetu?
Crvene, narančaste i pjegave gljive koje niču nakon kiše čine više od dodavanja boje krajoliku. ... Crvene, narančaste i pjegave gljive koje niču nakon kiše čine više od dodavanja boje krajoliku. Prema novoj studiji, uz to što svijet čine ljepšim, mogle bi prirodu održavati produktivnom i stabilnom.
Počeo je Baš Naš festival
Idućih 30 dana Plato Gradec živjet će u veselim bojama, s prepoznatljivim rooftopovima, posebno osmišljenim ... Idućih 30 dana Plato Gradec živjet će u veselim bojama, s prepoznatljivim rooftopovima, posebno osmišljenim foto kutevima i odličnom ponudom ića, pića i zabave
Toplinski valovi i klimatske promjene
Spaljivanje fosilnih goriva i uništavanje šuma ispustili su dovoljno stakleničkih plinova u atmosferu da drastično ... Spaljivanje fosilnih goriva i uništavanje šuma ispustili su dovoljno stakleničkih plinova u atmosferu da drastično povećaju učestalost i intenzitet poplava, suša, šumskih požara i tropskih oluja.
Koliko klimatske promjene mijenjaju Zemljin vodeni ciklus?
Klimatske promjene zadaju ozbiljan udarac Zemljinom vodenom ciklusu. Prema novim satelitskim podacima, slatke vode cijelom ... Klimatske promjene zadaju ozbiljan udarac Zemljinom vodenom ciklusu. Prema novim satelitskim podacima, slatke vode cijelom svijetu sve brže postaju manje slane, a slane vode slanije.
Teraformiranje Zemlje
Teraformiranje je oblikovanje nekog planeta prema zemaljskom obrascu. U što to mi „teraformiramo“ naš vlastiti ... Teraformiranje je oblikovanje nekog planeta prema zemaljskom obrascu. U što to mi „teraformiramo“ naš vlastiti planet, Zemlju?

Najčitaniji članci

Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan ... Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Volite li kišu?
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta ... U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i užitak
Listopad
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti ... Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti

Zadnja radarska slika


Ljubaznošću Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto s allmetsat.com.