Bioprognoza

Grafika i tekst bioprognoze su napravljeni temeljem biometeorološke prognoze na stranici Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Iako atmosferski uvjeti neće biti posve stabilni, biometeorološke će prilike na području većeg dijela zemlje biti povoljne.

Kratkotrajan nepovoljan utjecaj vremena u kopnenim krajevima mogu osjetiti srčani i plućni bolesnici zbog mjestimične jutarnje magle, dok u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima prolazna naoblaka može kvariti raspoloženje meteoropata.

U većini predjela bit će ugodno, sredinom dana i toplo, pa će, uz umjereno UV zračenje, boravak na otvorenom goditi mnogima.

Utjecaj bure na čovjeka

Kako najpoznatiji vjetar na jadranskom obalnom području utječe na čovjeka, njegovo opće stanje i zdravlje.

Djeluje li vrijeme na vas?

Je li, i u kolikoj mjeri, vrijeme odgovorno za to kako se osjećamo

Čuvaj se fena!

Dobro je znano da vjetrovi utječu na ljudski organizam. Posebno je zanimljiv fen, topao i jako suh vjetar koji puše s visina, tj. s planinskih lanaca.

Vremenska prognoza

Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW te korigirani od strane meteorologa. Prognostički mezo model WRF (Weather Research and Forecasting Model) je numerički meteorološki prognostički sustav dizajniran kako za istraživačke tako i za potrebe operativne prognostike. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.