Klimatske promjene

Pošumljavanje kao najučinkovitiji korak uspješnog smanjenja emisija ugljičnog dioksida

24.11.2021.

autor: PR

Zaposlenici L'Oreala Adria iskoristili su dan za volontersku akciju te su sudjelovali u sadnji stabala hrasta u zagrebačkom naselju Demerje. Akcija je provedena u sklopu projekta CO2MPENSATING BY PLANTING, prvog ovakvog projekta u Hrvatskoj koji potiče tvrtke, kompanije i organizacije na neutralizaciju vlastitog ugljičnog otiska i sudjelovanje u rješavanju problema prevelikih emisija CO2.

Kroz projekt će se pošumljavati šumska područja diljem Hrvatske, a koja su već uništena djelovanjem klimatskih promjena. L'Oreal Adria je jedan od prvih partnera projekta u Hrvatskoj, a dio je aktivnosti kojima kompanija ulaže u brigu o društvu i okolišu u zajednici u kojoj djeluje.

„L'Oréal želi stvarati ljepotu koja pokreće svijet održivošću i inovacijama, s ciljem pozitivnog utjecaja na društvo i maksimalnog doprinosa očuvanju okoliša. Zadovoljstvo je biti među prvim tvrtkama koje su prepoznale važnost ovog značajnog projekta u Hrvatskoj jer smatramo da tvrtke mogu i moraju biti snaga koja pokreće izgradnju svakog održivog i uključivog društva“, rekao je Kristian Horvat, član Uprave i Direktor operativnih poslova L'Oreala Adria Balkan.

U sklopu ovog inovativnog projekta tijekom iduće godine zasadit će se čak 150.000 sadnica, a samo do kraja ove godine bit će ih zasađeno 25.000. Osim toga, projektom se želi educirati djecu i mlade te osvještavati širu javnost o ugljičnom otisku koji stvaramo, učincima klimatskih promjena, važnosti zaštite okoliša i održivom razvoju.

„Veseli nas činjenica da su naši zaposlenici prepoznali važnost ovoga projekta te su se rado odazvali akciji pošumljavanja. Briga o okolišu duboko je ukorijenjena u korporativnu kulturu cijele L'Oreal Grupe koja svoju viziju održivosti ostvaruje kroz ambiciozni program održivog razvoja L’Oréal for the Future“, istaknula je Irena Šarić Dombaj, direktorica korporativnih komunikacija L'Oreala Adria-Balkan.

Ciljevi i aktivnosti održivog razvoja do 2030. godine objedinjeni su u program održivog razvoja Grupe pod nazivom „L'Oreal for the Future“. Program predstavlja daljnju transformaciju poslovnog modela Grupe i utjelovljuje pogled na odgovornost tvrtke za suočavanje s izazovima s kojima se svijet trenutno suočava. Tako će do 2025. svi L’Oréalovi proizvodni pogoni u svijetu postići ugljičnu neutralnost poboljšanjem energetske učinkovitosti i korištenjem 100 posto obnovljive energije. Do 2030. kompanija nastavlja smanjivati emisiju stakleničkih plinova s ciljem da dostigne smanjenje za 50 posto u odnosu na 2016. godinu. Uz to, sva ambalaža L’Oréalovih proizvoda bit će napravljena od recikliranih materijala ili materijala iz bioloških izvora.

 

 

 

Najčitaniji u ovoj kategoriji

Vjetroelektrane i klima
14.11.2021.
Kada su se pojavile prve vjetroelektrane, svijet je preplavilo oduševljenje: konačno imamo čist, zeleni izvor energij...
Velika izumiranja
14.02.2022.
Povremeno Zemlju posjeti neki od jahača apokalipse, pravih jahača prema kojima su oni biblijski pravi amateri jer ovi ...
Najstrašnija suša u novijoj povijesti SAD-a
31.08.2021.
Suša koja je tridesetih godina 20. stoljeća pogodila dijelove Kanzasa, Kolorada, Oklahome i Teksasa
2020. među 3 najtoplije godine od kada postoje mjerenja
11.12.2021.
Godina koju je obilježila pandemija korona virusa, a u našoj zemlji i razorni potresi, i u kontekstu vremena bila je t...
Oluja Eunice poharala zapad Europe
19.02.2022.
Najmanje devetero mrtvih, vjetar rušio drveće i odnosio krovove s kuća, a blizu belgijske obale na vjetrenjače otpu...

Najčitaniji drugih kategorija

Tri marčane bure
26.02.2022.
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
02.09.2021.
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
31.08.2021.
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Volite li kišu?
30.09.2021.
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i u...
Listopad
01.10.2021.
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti