Turizam

Rougemarin Park otvorio svoja vrata i najavio ljeto u gradu

16.06.2022.

autor: PR

Novo - staro hit mjesto u Zagrebu ponovno okuplja sve one željne dobre zabave i opuštanja u zelenilu daleko od gradske gužve. Rougemarin Park najavio je već svoju vladavinu do kraja rujna i poručio svima „neka eatertaniment počne“!

U svojim prvim danima, pod imenom Gin Park, na svoje će doći ljubitelji gina, jer će idućih 40 dana u Parku sve biti u znaku omiljenog pića koje u kombinaciji s osvježavajućim tonicima najavljuje ljetne i bezbrižne dane. Ružičasti s ružinim laticama ili jedan laganiji s citrusnim notama? O tome su najviše raspravljali poznati gosti na otvorenju – Filip Vidović, Miran Kurspahić, Ivana Kovač, Matija Cvek, Uršula Tolj, Mijo Matić, Daniel Delale, Paula Tonković, Petra Kraljev, Borna Kotromanić i brojni drugi. Razne boje, arome i začini obilježile su početak omiljenog „festivala“ za minglanje i chillanje koji će se kasnije predstaviti i s drugim temama.

I dok u Rougemarinu traje Gin Park, ponuda i menu pića i hrane osmišljeni su na temelju karakteristika i sastojaka poznatih ginova iz ponude Pernord Ricard no Marin Medak ovoj je priči dodao nešto posve inovatiovno i dosad neviđeno. „Ove godine smo standardnim džin tonicima pridodali odgovarajuće bittere odnosno tinkture od začina i mirodija, kojima su dodatno aromatizirani okusi raznih vrsta inovatvnih džin tonika. Tako možete dodati određenu količinu tinkture od  borovnice, ružmarina, mente ili pak korice od naranče kako bi zapravo usavršili personalizirani pristup u kreiranju osvežavajućeg okusa i mirisa džin tonika. Začini su odležali čak 40 dana u naturiranom alkoholu kako bi pojačali okuse, a takav revolucionarni pristup izrade i pravljenja najpoznatijeg ljetnog pića, nigdje u gradu Zagrebu niste imali priliku probati do sada“, najavio je zanimljivu ponudu Marin Medak, chef koji će tijekom cijelog trajanja Rougemarin Parka brinuti da ponuda bude drugačija, inovativna te da povremeno iznenadi goste. S pet osnovnih varijanti gin tonica: Beefeater gin s tonikom i bitterom od ružmarina, Monkey 47 s hibiskusom i bitterom od pimenta, Plymouth gin u kojem glavnu riječ vode perzijske ruže i bitter od mente te Beefeater pink strawberry gin s tinkturom od lavande i Beefeater blood orange s bitterom od borovice i kleka. Gin Park udovoljit će svim nepcima no igre s gin tonicima tu tek počinju, jer svaki će posjetitelj moći sam odrediti dodatke i mirodije ovisno o svojim ukusima i željama.

Vodeći se prošlogodišnjom posjećenošću, sigurno je da će na ovoj omiljenoj zelenoj lokaciji kod restorana Rougemarin uživati i gurmani i gastro znalci, ali i oni koji su samo došli na afterwork druženje ili večernji izlazak uz pokoje piće. U atmosferi prekrasnog parka, uređenog za uživanje u dugim toplim danima i večerima na otvorenom, bit će ovo pravi proljetni festival okusa.  Za zabavu u Rougemarin parku zaduženi su brojni gostujući DJ-i koji će svojim nastupima podići atmosferu. Za one koje zanima obiteljska zabava, vikendima će ova zelena oaza biti idealna playgorund zona, a oni koji vole obići nova i atraktivna mjesta u gradu, doći će na svoje u najljepše uređenom zagrebačkom parku koji će i ove godine novim dekoracijama i elementima osvojiti društvene mreže. I što vam više treba za najbolje od eatertainment ponude u gradu?

Detaljan raspored i program događanja dostupan je na službenoj stranici Rougemarin Parka. Radno vrijeme je od 15 do 23 sata radnim danima te subotom od 11 do 23, a nedjeljom od 11 do 20 sati.

 

 

 

 

Najčitaniji u ovoj kategoriji

7 razloga zašto posjetiti Delnice
14.02.2022.
Mali, pitoreskni gradić u Gorskom kotaru, koji će vas očarati neovisno u koje doba godine ga posjetili. Saznajte zaš...
Običaj zbog kojeg se u vrijeme poklada isplati otputovati u Brodsko posavsku županiju
31.01.2022.
Otkrijte mjesta u kojima ćete se opustite u seoskoj idili uz sjajne lokalne specijalitete i običaj pokladnog jahanja k...
Na Oleander terasi zagrebačkog hotela Esplanade počelo Fuliranje
04.12.2021.
Otvoreno najpopularnije zagrebačko adventsko događanje, ne propustite najljepši šušur u gradu te vrhunsku glazbenu ...
10 razloga zašto ove jeseni posjetiti Veliku Goricu
18.09.2022.
Što se sve može vidjeti, doživjeti i okusiti u Velikoj Gorici, šestom po veličini hrvatskom gradu, te njezinoj okol...
Jeste li znali da i Mediteran ima svoj dan?
26.11.2021.
Regija koja je po mnogočemu najidealnija za život, no ujedno je i jedna od najslabije zaštićenih na svijetu

Najčitaniji drugih kategorija

Tri marčane bure
26.02.2022.
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
02.09.2021.
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
01.09.2022.
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Listopad
01.10.2022.
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti
Volite li kišu?
30.09.2021.
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i u...