Turizam

Počeo je Baš Naš festival

27.05.2022.

autor: PR

mjesto radnje: Zagreb

Rasplesana ekipa u prvim redovima ispred Cubisma, podugački red za fotografiranje u najpoznatijem okviru s pogledom na katedralu i veselo minglanje ispod šarenih zastavica. Točno tako se može opisati prvi dan najpoznatijeg zagrebačkog festivala Baš Naš!

 

 

Idućih 30 dana Plato Gradec živjet će u veselim bojama, s prepoznatljivim rooftopovima, posebno osmišljenim foto kutevima i odličnom ponudom ića, pića i zabave. Lokacija koja svake godine iznenadi uređenjem i nekim neobičnim novitetima, ove sezone dobila je prepoznatljive šarene zastavice. Ispod tog šarenila na samom otvorenju festivala družio se veliki broj posjetitelja pa i onih poznatih lica i influencera. Rene Bitorajac, Antonija Blaće, Ana Maras Harmander, Petra Kraljev, Nevena Rendeli, Lucija Lugomer, Ana Begić Tahiri, Petra Kurtela i brojni drugi postali su tako dio „šušura“, koji se u Zagrebu održava već četiri proljeća.

 

U fenomenalnoj ponudi koktela i posebnih ljetnih osvježavajućih napitaka uživala je većina no najveći broj prvih gostiju odlučilo je isprobati gastro specijalitete. Poznavajući uvijek drugačiju i raznovrsnu ponudu Baš Naš festivala, i ove godine gurmani nisu ostali razočarani. I dok je poznati splitski chef Mario Mandarić iznenadio širokom selekcijom burrita, Vuglec Breg je privukao ljubitelje tradicionalnih okusa, a Marko Palfi u svojoj je „kućici“ ponudio raznovrsne burgere i slične zalogaje. Na posebne ponude La Fiesta Bara, Mangoste, B125 i Art of Bara stajalo se u redovima te još jednom dokazalo da posjetitelji Baš Naš festivala najviše vole dobar spoj glazbe, hrane i opuštenog druženja. Najromantičniji kutak, Atrij Klovićevih dvora pokazao se idealnom kulisom za opuštena druženja, kao i ona malo intimnija dok je na samom Platou Gradec vladao ritam salse i najpoznatijih hitova Cubisma. Naravno, maštovito uređenje koje svake godine oduševi posjetitelje, i ove je godine iznenadilo 3D razglednicom s najljepšom fotografijom metropole, instagramičnim zonama i skrivenim krovovima za druženje većih društava.

 

 

Omiljeni zagrebački festival poručuje - #GoreJeBolje i tako će stvarno i biti, jer vas na ovoj gornjogradskoj lokaciji do 25. lipnja čekaju nastupi poznatih DJ-a, koncerti, odlična gastronomska ponuda i sjajne aktivnosti.

 

Program festivala možete pratiti na službenoj Facebook stranici kao i na Instagram profilu.

Najčitaniji u ovoj kategoriji

7 razloga zašto posjetiti Delnice
14.02.2022.
Mali, pitoreskni gradić u Gorskom kotaru, koji će vas očarati neovisno u koje doba godine ga posjetili. Saznajte zaš...
Običaj zbog kojeg se u vrijeme poklada isplati otputovati u Brodsko posavsku županiju
31.01.2022.
Otkrijte mjesta u kojima ćete se opustite u seoskoj idili uz sjajne lokalne specijalitete i običaj pokladnog jahanja k...
Na Oleander terasi zagrebačkog hotela Esplanade počelo Fuliranje
04.12.2021.
Otvoreno najpopularnije zagrebačko adventsko događanje, ne propustite najljepši šušur u gradu te vrhunsku glazbenu ...
10 razloga zašto ove jeseni posjetiti Veliku Goricu
18.09.2022.
Što se sve može vidjeti, doživjeti i okusiti u Velikoj Gorici, šestom po veličini hrvatskom gradu, te njezinoj okol...
Jeste li znali da i Mediteran ima svoj dan?
26.11.2021.
Regija koja je po mnogočemu najidealnija za život, no ujedno je i jedna od najslabije zaštićenih na svijetu

Najčitaniji drugih kategorija

Tri marčane bure
26.02.2022.
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
02.09.2021.
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
01.09.2022.
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Listopad
01.10.2022.
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti
Volite li kišu?
30.09.2021.
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i u...