i-pad banner 468x60

Popularna meteorologija

Recept za čarobnu jesen

23.10.2021.

autor: Đurđica Marković

Jesenje vrijeme često je tmurno, a rijetkost nije ni kiša. Nerijetko je i maglovito i hladno, pa nimalo ne čudi što nemamo volje ni za što. Čak i kad bismo rado nešto radili, ne pada nam na pamet kako takvo „cmoljavo“ vrijeme pametno i zanimljivo iskoristiti. Donosimo vam nekoliko savjeta i prijedloga.

Neka vas kiša, koja vani pada, ovaj puta ne potjera u toplinu doma. Vratite se u djetinjstvo, obujte gumene čizme, obucite kabanicu i jednostavno krenite u šetnju po kiši. Povedite i svoje najmlađe. Oni će zasigurno uživati u skakanju po lokvicama, a vi ćete uživati u njihovoj bezbrižnosti.

Fotografija: Lubov Lisitsa, Pixabay.com

Većina nas ipak više voli sunčano vrijeme. Iako znaju biti hladni, takve dane, ako ste u mogućnosti, svakako provedite u prirodi.

Uputite se u obližnji šumarak ili park, koji će vas šarenim jesenskim bojama zasigurno ostaviti bez daha. Ponesite fotoaparat, fotografirajte jesenske motive, hodajte kroz lišće i jednostavno uživajte u njegovom šuštanju i ostalim zvukovima jeseni. Za one koji žele biti još aktivniji, preporučamo planinarenje ili lagani uspon na obližnje brdašce. Nakon osvojenog vrha, koliko god on bio velik ili mali, zasigurno ćete se osjećati ispunjeni i sretni.

Jesenske večeri provedite u šetnji gradom. Usput ne zaboravite neizostavne vruće, pečene kestene. Ako pak niste raspoloženi za šetnju, posjetite kazalište, kino ili otiđite na neki koncert. Iskoristite priliku jer, s obzirom na situaciju s pandemijom, pitanje je koliko dugo će to biti moguće.

Fotografija: deluxtrade, Pixabay.com

U slučaju da zbog vremenskih (ne)prilika ipak morate biti u zatvorenom prostoru, neka to, ovaj put, bude recimo kuhinja.

Pripremite određene specijalitete s jesenskim plodovima ili kuhajte zimnicu. Kada su gotovi, uživajte u plodovima svog rada družeći se s najdražima i igrajući dobre stare društvene igre.

I na kraju, ako se niste pronašli ni u jednom našem prijedlogu, preostaje vam da se ugodno smjestite u svoj naslonjač ili krevet, slušate dobru muziku, čitate svoju omiljenu knjigu, gledate seriju ili jednostavno – spavate.

Fotografija: ivabalk, Pixabay.com

Bez obzira na vremenske prilike, mi vam želimo lijep vikend. I kao što kaže stara poslovica kaže - poslije kiše dolazi sunce, pa će se već sutra vrijeme ponovo proljepšavati.

Naslovna fotografija: Chulmin Park, Pixabay.com

 

Najčitaniji u ovoj kategoriji

Volite li kišu?
30.09.2021.
Pustinja Atacama
02.09.2021.
Gospa mala, jesen prava
08.09.2021.
Djeluje li vrijeme na vas?
06.09.2021.

Najčitaniji drugih kategorija

Rujan
31.08.2021.
Listopad
01.10.2021.
Studeni
01.11.2021.
Ocjena mjeseca - rujan 2021.
04.10.2021.